De cupcake-kit

Vorige week had ik bij de HEMA een cupcake-kit meegenomen. Altijd handig om in huis te hebben als moeder van 2 meiden. Zo hebben we op een regenachtige middag altijd wat te doen. Vandaag miezerde het een beetje en de meisjes hadden het pak al zien staan in de kast, dus de keukenschorten konden voorgebonden worden!

IMG_3549-0.JPG
Het pak bevat cake-mix, 6 kleurtjes fondant en klein doosje spikkeltjes. Tot mijn verbazing moet je alleen wel zelf de cake vormpjes erbij kopen. Dit zou ik niet verwachten bij een “kit”. Hierbij verwacht ik eigenlijk een complete verpakking, waar je hooguit zelf de verse producten zoals eieren en boter moet toevoegen. Gelukkig had ik nog cakevormpjes in huis, dus konden we aan de slag!

IMG_3550.JPG
Het gebruiken van de kit is verder heel simpel: je mixt alle ingrediënten in een schaal en vult de cakevormpjes. Volgens de verpakking kun je 20 vormpjes vullen met de kit, wij kwamen tot 23 cupcakes. We hadden de oven al voorverwarmd en na 15min in de oven waren de cupcakes klaar! Controleer wel even hoe lang het bij jou in de oven moet, op de verpakking staat namelijk 10 minuten op 150 graden en daarna nog 10 minuten op 180 graden. Bij ons waren ze na 15 minuten dus al gaar!!
Daarna konden de meiden zich gaan uitleven op het versieren. De fondant rolt makkelijk uit en met diverse vormpjes hebben ze mooie cupcakes gemaakt.
Al met al een prima kit om lekkere cupcakes mee te maken!

IMG_3552.JPG

Een gedachte over “De cupcake-kit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =