Heel Holland bakt!

Er zijn weinig programma’s op tv waar ik echt voor ga zitten, maar vorig jaar heb ik Heel Holland Bakt ontdekt! Naast “We zijn er bijna” en “Greys Anatomy” is dit dus een blijvertje, want gisteravond begon een nieuw seizoen! 

Met Robért en Jannie (die ik steevast Loretta noem) als jury en natuurlijk met het heerlijke commentaar van Martine Bijl gaan we op zoek naar de nieuwe Meesterbakker! 

Zo’n eerste uitzending is altijd meer een soort kennismaking met de kandidaten. Ondertussen worden de lekkerste vlaaien/ kokoskransen en Abrahammen gebakken! Heerlijk vind ik dit: beetje leedvermaak om het mislukken van recepten, halfgare bodems en het turen door het raampje van de oven. Maar ook de heerlijkste recepten komen voorbij!!  

 Zelf hou ik ook enorm van bakken, zaterdagavond heb ik nog snel een Appelcrumble gebakken voor de buurtBBQ!! Deze was heerlijk! Daarom wil ik jullie het recept niet onthouden! 

Voor ca. 6 personen heb je nodig:

4 appels, geschild, zonder klokhuis en in blokjes

100 gr donkerbruine basterdsuiker

125 gr bloem

150 gr kristalsuiker

1 theelepel kaneelpoeder

1/4 theelepel zout

1 ei, losgeklopt

30 gr boter, gesmolten 

De oven voorverwarmen op 190°C. In een vierkante ovenschaal van 23 cm de appelblokjes met de basterdsuiker mengen. In een grote kom bloem, kristalsuiker, kaneel en zout mengen. In een kleine kom het ei met de gesmolten boter mengen en door het bloemmengsel roeren. Gelijkmatig over de appels verdelen. 30-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Serveer met wat slagroom of met een bolletje ijs! Mjam!

Heel Holland bakt èn Saskia bakt!! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =