Snailmail

Al langer doe ik aan snailmail, maar de laatste tijd weer wat actiever. Ik heb via de site http://www.snailmailpenpals.net er weer een aantal penvrienden bij. De één wat actiever dan de ander, maar het blijft leuk om post van over de hele wereld te krijgen!! 

Om te snailen bewaar ik heel veel dingen, tot groot verdriet van mijn man ? Dat kan varieren van theezakjes tot bierviltjes, leuke gekleurde papiertjes en enveloppen tot stukjes behang! Ik heb nu opbergdozen van de Ikea waar ik alles in bewaar, lekker gesorteerd! 

Als ik dan aan een snail begin, kies ik vaak eerst een stuk gekleurd papier of karton. Vanuit daar ga ik verder, blijf ik in die kleur of ga je juist heel contrasterend werken? 

Zo ben ik knettergek van washi tape, dus dat is meestal het volgende wat ik uitzoek. Bij de Action hebben ze elke keer weer nieuwe tape, en je kan nooit genoeg washi tape hebben!! 

Daarna zoek ik wat leuke papiertjes met een motiefje om vakjes of envelopjes te maken, hiervoor heb ik een soort mallen gekocht bij de Flying tiger. Met deze mallen kun je verschillende formaten enveloppen zelf maken! 

Daarna ga ik op zoek naar bijpassende stickers of andere applicaties, waarmee je de snail nog verder kan opvullen. Ik probeer daarmee ook altijd in dezelfde kleuren te blijven. Of als je bijvoorbeeld papier met vlindertjes hebt gebruikt, ook wat vlinders elders in de snail te gebruiken! 

Hoog op mijn verlanglijstje staan nog de projectlife kaartjes. Hier kan je een soort flipkaart mee maken, of je gebruikt ze als mailtag. Dit is een vraag die je stelt aan je ontvanger, zodat je elkaar beter kan leren kennen. De ander beantwoordt deze vraag dan in de volgende brief. Zo heb je ook altijd nog een onderwerp om over te schrijven! 

Lijkt het je ook leuk om te snailen?? Ga naar bovengenoemde site en meld je aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × een =